Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A szabadenergia korszakos jelentőségéről

A szabadenergia korszakos jelentőségéről

Egy friss bejelentés kapcsán engedjétek meg, hogy elkalandozzak egy kicsit a múltba…
Spirituális ébredésem egyik jelentős állomása volt, amikor – a kilencvenes évek elején – elindult a vonalkapcsolt internetes szolgáltatás, és egy helyi hívás díjáért este tíztől reggel hatig lehetett internetezni. Ugyanis ezeken a hajnalokon fedeztem fel egy különös, alternatív világot – olyat, melyről addig nem olvashattam egyetlen tankönyvben sem.
A
www.keelynet.com oldal, majd Egely György könyvei bevezettek a szabadenergia varázslatos világába, és ez összedöntötte addig szilárdnak tűnő természettudományos világképemet – bár voltak más szinkronisztikus tényezők is. Ez magában is cáfolja az energiamegmaradás törvényét, ami modern racionális világképünk alapja. Számomra akkor derült ki, hogy a javak nem szűkösek, és hogy az univerzum mindenkinek szabadon tud juttatni a saját bőségéből. Kiderült, hogy a XX. század első felében többen is létrehoztak olyan energiatermelő készülékeket, melyek a kozmosz (vagy éter) energiájának megcsapolásával működnek, ami végtelen bőségben rendelkezésre áll – vagyis nem kell hozzá a szokásos értelemben vett üzemanyag. Megveszi a készüléket, és hajthatja vele az autóját, elláthatja energiával a háztartását, nem kell rácsatlakoznia semmilyen szolgáltatóra. Ráadásul – még a mostani állapotokhoz képest is – szinte egyáltalán nem szennyezi a környezetet. Mivel épp akkor jártam a közgazdasági egyetemre, mindez nagyon forradalminak tűnt a számomra – hiszen így szó sincs a javak szűkösségéről. És akkor vajon miért tanítja mégis az akadémiai tudomány a javak korlátosságát? Lehet, hogy össztársadalmi szintű manipuláció alanyai vagyunk?
Nagyon inspiráló – és akkor még elég hihetetlen – volt olvasni például Tesla tisztánlátó képességéről, aki a konstrukciókat fejben modellezve a működőképeseket zöld színben látta. Számomra különösen érdekes volt olvasni arról, hogy Teslát pszichés egyensúlytalanságából Budapesten egy Szigeti Antal nevű cipészmester segítette kigyógyulni - Egely György említi ezt a részletet. „Nomen est omen.”
Aztán amikor az alternatív gyógyászatról tanultam, kiderült, hogy hasonló megtévesztés van az egészségügyben is, hogy például legalább három – bármelyik mainál is sokkal hatékonyabb – rákgyógymódot fedeztek fel a XX. században. Egyebek mellett ennek is legjobb összefoglalása „Az egészségügyi maffia” című könyv. És megértettem, hogy a tudás visszatartása annak eszköze, hogy nagyon kevés ember – e tudással visszaélve – a maga javára fordíthassa a tömegek teremtőerejét, hogy hihetetlen és elkölthetetlen vagyonokat gyűjtsön. Ugyanakkor alapos lecke volt a saját hiedelmeink korlátozó erejének tapasztalására is – hogy megértsem, ha valamiről azt hisszük, hogy lehetetlen, az a mi számunkra tényleg nem lehetséges.
És aztán lépésről-lépésre rájöttem, hogy ez a leckéink lényege – hogy ugyan lehetnek kisebb-nagyobb összeesküvések, de ezek csak eszközök, és hibát követünk el, ha rájuk fókuszálunk, ha kivetítjük, és külső bűnbakká tesszük ezeket. Inkább annak eszközei, hogy felfedezzük magunkban az istenit, a belső teremtőerőt, hogy felébredjen bennünk a vágy, hogy uraljuk ezt, és tudatosan – isteni társteremtőként – használjuk. És ez már maga az Új Energia tanítása.

(forrás: Szigeti Antal, espavo.hu)